• (0)

    ΕΓΚΥΚΛ. ΠΑΡΑΛ. ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2024-25 ΨΒΣΕ46ΝΚΠΔ-1ΦΤ

  • (0)

    Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες των μαθητών/τριων της Γ΄Τάξης, διαβάστε προσεκτικά το ενημερωτικό σημείωμα, συμπληρώστε  τα δύο (2) υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων, που επισυνάπτονται. Οι συγκεκριμένες Υ.Δ. θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες,εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 22-04-2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω Gov.gr. Επισημαίνεται ότι στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. Για διευκόλυνσή σας, μέσω Gov.gr χρησιμοποιήστε τον επόμενο σύνδεσμο. https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov- gr/ekdose-upeuthunes-deloses   2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ 2024-25 20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Α 20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Β   Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

  • (0)

    ΕΞΕ – 32385 – 2024 – «Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25»

  • (0)

    Α181 2024.03.13 Ευχαριστήρια Επιτολή 5ο Γυμνάσιο Νίκαιας

  • (0)

    Εργαστήρια STEAM

  • (0)

    ΕΞΕ – 23676 – 2024 – Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας- Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την 6η Μαρτίου- πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και

  • (0)

    Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Στο πλαίσιο της πρόληψης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και με έμφαση στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού και της καλλιέργειας της ενσυναίσθησης των παιδιών θα προβληθεί στους μαθητές του σχολείου μας το ντοκιμαντέρ  «Ημερολόγια Εκφοβισμού» (Bullying Diaries) του Αλέξανδρου Χαντζή, που δημιουργήθηκε το 2014 από την SmallPlanet για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «European Antibullying Network» με τη συμμετοχή 16 Οργανισμών από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – χώρες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του bullying. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει ιστορίες αγοριών και κοριτσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα, που μιλάνε ανοιχτά για τον εκφοβισμό (σχολικό, ρατσιστικό κλπ.) που έχουν βιώσει στο σχολείο ή στη γειτονιά, είτε ως θύματα είτε ως δράστες, ενώ εξίσου ανοιχτά μιλούν και οι εκπαιδευτικοί. Επίσης έγκριτοι επιστήμονες απ’ όλη την Ευρώπη προσπαθούν να φωτίσουν όλες τις πτυχές του φαινομένου. Μέσω της παρακολούθησης του ντοκιμαντέρ, οι μαθητές/τριες, θα είναι σε θέση να παρατηρήσουν καλύτερα της λεπτομέρειες του φαινομένου, να προσηλωθούν στα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, να συζητήσουν συνολικά και να διαπραγματευτούν από κοινού το φαινόμενο του εκφοβισμού, αναλαμβάνοντας ρόλους, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την δική τους ενσυναισθητική δεξιότητα. Στόχος, να αναγνωριστεί δημόσια ο εκφοβισμός και να εντοπιστούν οι βασικές του αιτίες ώστε το φαινόμενο αυτό να εκλείψει.

  • (0)

    Αγαπητοί γονείς -κηδεμόνες, αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες του ενημερωτικού σημειώματος που έχει δοθεί στα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου, αφού συμφωνείτε, ακολούθως θα πρέπει να υποβάλουν και οι δύο Γονείς τις υπεύθυνες δηλώσεις στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν κάποιος/α μαθητής/τρια  δεν έχει  το ενημερωτικό σημείωμα, να μας ενημερώσουν να τους το δώσουμε και να σας το δώσουν.   Προσοχή, στην υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία του/της  μαθητή/τριας. Σε κάθε περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το σχολείο και την υποβάλλεται αυτοπροσώπος. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Οδηγίες για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εκδρομής στα Ιωάννινα

  • (0)

    Ανάθεση εκπαιδευτικής επίσκεψης

  • (0)

    Συχαρητήρια Επιστολή σε μαθητή μας